Ergot parazita, Mérgező a parazita analógból


A pszichedelikus drogok, amiket a legrégebbi idők óta fogyaszt az emberiség, védenek a stressz ellen, segítenek megelőzni az öngyilkosságot, ergot parazita a legújabb vizsgálatok szerint pozitív testi hatásaik is vannak: megakadályozhatják az asztma kialakulását. Kapcsolódó cikkek Az LSD mint gyógyszer millió éves borostyánkövet találtak Mianmarban, ami a valaha megtalált legrégebbi fűszálat zárja magába, és a fűszál tetején egy gomba is található, ergot parazita hasonló a ma gabonákon élő, ergot-alkaloidokat termelő Claviceps purpurea anyarozs nevű ergot parazita.

ergot parazita helminták gyermekek kezelése a shastin

Kevés gombának volt a történelem során nagyobb hatása a társadalomra, mint az anyarozsnak, mondja George Poinar, Jr.

A Palaeodiversity című szaklapban megjelent tanulmányukban a ergot parazita leírják, hogy ezek szerint az ergot-alkaloidák között megtalálható természetes hallucinogének majdnem olyan régóta megtalálhatók a Földön, mint maguk a füvek.

A fűfélék ergot parazita később hatalmas területeken elterjedtek, majd emberi közreműködéssel kialakultak belőlük a termesztett gabonafélék.

férgek és fajtájuk jellemzői

Egyes fűfélék védekező mechanizmusokat fejlesztettek ki, amivel azt próbálták megakadályozni, hogy megegyék őket, és elképzelhető, hogy ennek egyik formája a gombákkal való szimbiózis eszerint az elmélet szerint az anyarozs nem parazitamivel a keserű ízű ergot segíthet a növényevők távoltartásában.

Az anyarozsból a modern időkben több mint összetevőt izoláltak, illetve fejlesztettek ergot parazita - több közülük értékes gyógyszer - az egyikük a Mint George Poinar elmondja, nem kétséges, hogy ergot parazita sauropoda, növényevő dinoszauruszok a füvekkel együtt fogyasztották az ősi Claviceps gombákat is, azonban az entomológusnak arról fogalma sincs, milyen hatással lehetett az állatokra a hallucinogén összetevő.

ergot parazita a lárva aszcariasis

Pszichedelikummal az öngyilkosság ellen Hasznos viszont az emberek számára a klasszikus pszichedelikumok — LSD, pszilocybin, meszkalin - fogyasztásra egy, a Journal of Psychopharmacology legutóbbi számában megjelent tanulmány szerint Classic psychedelic use is associated with reduced psychological distress and suicidality  in the United States adult population. Peter S. Hendrick vezető szerző és munkatársai az USA nemzeti drogfelmérésének adatait használták.

ergot parazita féreg parazita a testben

A ergot parazita között lezajlott vizsgálat Mint Hendrick kifejtibár a közelmúltban fejlődtek a mentális egészség megőrzésére vagy visszanyerésére alkalmas kezelési eljárások, az öngyilkosságok aránya az elmúlt 60 évben nem csökkent számottevően. Ezért nagyon fontos lenne új és hatékonyabb technikák kifejlesztése; a pszichedelikumok ígéretes jelöltek a jövő kutatása számára, segíthetik az ergot parazita zavarok, az addikció, az impulzív-agresszív személyiségvonások, és az ezekkel szoros kapcsolatban álló öngyilkossági hajlam kezelését.

Pszichedelikummal az asztma ellen Teljesen új gyulladásellenes mechanizmust azonosítottak Charles Nichols és munkatársai, ami az asztma kezelésében lehet majd hasznos American Journal of Physiology ergot parazita Lung Cellular and Molecular Physiology: Serotonin 5-HT2 receptor activation prevents allergic asthma in a mouse model.

Az amerikai farmakológus és csapata egérmodellt vizsgálva korábban már kimutatta, hogy az 5-HT2A szerotonin-receptor pszichedelikumokkal történő aktivációja hatékony gyulladásgátló hatással bír az erekre és a bélfalra, most pedig azonosított egy olyan amfetaminszármazékot, ami az asztma ellen lehet hatékony. Az R -DOI R -2,5-dimethoxiiodoamfetamin akadályozza a légutak túlérzékenységét, blokkolja a tüdőszövet gyulladását, gátolja a nyálka túltermelését, és ergot parazita olyan géneket, amelyek az allergia kialakulásáért felelősek, mindezt szor kisebb koncentrációban, mint ami a viselkedésre lenne hatással.

Hymenolepidosis teszt a helmint fertőzés sejtjei növekednek

Mint Nichols elmondja ergot parazita, napjainkban nagy érdeklődés övezi a pszichedelikumok pszichiátriai gyógyításban való felhasználásával kapcsolatos kutatásokat, a gyulladásgátló hatással kapcsolatos eredmények pedig arra utalnak, hogy nemcsak az elme, hanem a test gyógyításában is lehet szerepük.

Kazai Anita.

ergot parazita