Mustar drotféreg


Házunk tája Növényvédelem-Kártevők-Permetezés Szabad Föld Kertje Mustárral a kártevők ellen A műtrágyával nincs sok többletmunka: a gyomnövényektől, tavalyi szármaradványoktól, lombtól megtisztított felületre kell rászórni a műtrágyát, s csak ásni, ásni, azaz mustar drotféreg a talajba a tápanyagot.

 • Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői - Agrofórum Online
 • Kártevőriasztó növények – Wikipédia
 • Augusztus Bio növényvédelem Konyhakert Télre se hagyd üresen az ágyást!
 • Paraziták az epehólyag kezelésében népi gyógyszerekkel
 • Agro Talajfertőtlenítés a biokertben Nagyon fontos, hogy a biokertész az év során többször is gondoljon a termőtalaj fertőtlenítésére.
 • Szerencsére ez egy felszívódó gombaölő és a jelenlegi hűvös időjárásnál is kiválóan működik.

A szervestrágyázás viszont lassabb folyamat, ha pontosan, hatékonyan akarjuk elvégezni: érdemes egy ásónyomnyi talajt felhalmozni, és a keletkezett árokba elteríteni egy mustar drotféreg trágyát. Aztán erre ráforgatjuk a következő ásónyi földet, majd az árokba megint trágya megy stb.

Így mustar drotféreg trágya megfelelő mélységbe kerül, nem illan el a benne rejlő értékes nitrogén, hiszen rögtön a talajjal takarjuk be — növényeink gyökerei lehatolnak ebbe a mélységbe, képesek onnan felvenni a tápanyagot.

féregirto gyógyszer hüvelyi helminthiasis

Eközben a szerves anyaggal dúsított talajunk szerkezetét — víz- és levegőellátottságát — szintén javítjuk. A legkötöttebb talaj is megfelelővé tehető év alatt e módszerrel.

 • JELENTKEZÉS Lassan készen lesznek a palánták és az ágyásokba kerülnek, ahol számítani lehet a talajlakó kártevőkre, a tél ugyanis nem tizedelte őket, a jelenlegi talajhőmérsékletnél pedig már a felszínhez vándoroltak, és táplálékot keresnek.
 • Mennyi a féregtabletta gyermekek számára
 • Drotfereg kartetele
 • Talajfertőtlenítés a biokertben | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál
 • Beilleszkednek a gumókba, és alkalmatlanná teszik őket fogyasztásra történő forgalomba hozatalra.
 • Zöldtrágya útmutató • KONYHAKERTÉSZ
 • Провели первый реальный тест.

Ezt segíthetjük elő egyébként a zöldtrágyázással is: a vegetációs időben — általában nyár elején és nyáron — a 10—30 centis növényt előbb felkapáljuk, mintha szecskáznánk, majd e zöld törmelékkel borított talajt forgatjuk be úgy, hogy a zöld rész az ásónyom aljára kerüljön.

Ott szépen korhadni kezd, táplálékot adva a talajlakó élőlényeknek, mustar drotféreg lényegében helyben komposztálódik. Még nem elterjedt fogás, de már a kiskertekben is lehet alkalmazni a talajbaktériumos adalékokat.

Post navigation

Ezek kijuttatását is mustar drotféreg legjobb ásás közben elvégezni: az oldatot egy kannából belocsoljuk a kialakuló árkokba. Az ásással egy időben végezhetjük a talajfertőtlenítést.

Kilauan Emas 5 - Studio Otai - Mustar & Fikri (Jumpa Mesra)

Ha az előző szezonban a kelleténél több volt a kukacos gyökérzöldség, hagyma, ha sok drótféreg, mustar drotféreg, lótetű kerül elő ásás közben, akkor érdemes talajfertőtlenítő mérget használni ott, ahol már most tavasszal akarunk növényt termeszteni.

Azokban az ágyásokban, ahová csak később kerül növény, most vessünk fehér mustárt, facéliát, mert ezek gyökerei olyan vegyületet termelnek, melyek irtják-riasztják a talajban élő kártevőket. Amennyiben jó előre kigondoljuk, mit, hogyan, hol akarunk termeszteni, akkor tehát egy menetben akár három munkafolyamatot is elvégezhetünk ásás közben.

Mustárral a kártevők ellen

Igaz, hogy így nem tudunk nagy területeket megművelni, de gondoljunk bele, hogy még mindig kevesebbet kell dolgoznunk, mintha külön-külön végeznénk el a fentiekben részletezett munkákat. Egyes növényeknél hasznos vetés előtt és vetéskor is használni talajfertőtlenítőt.

A reteklégy lárvája ellen érdemes a kikelt, fejlődő növény mellett a talaj felszínét is felszórni.

mustar drotféreg

Több olvasónk leírta, hogy mindent kipróbáltak a fahamutól a talajfertőtlenítőig, hiába. A legjobb védekezés az lenne, ha e legyeket elzárhatnánk a növénytől.

Alrend: Polyphaga Család: Elateridae A pattanóbogarak bárhol megtalálható, fajokban gazdag bogárcsalád. Testük karcsú, fejük mélyen a torba süllyesztett, lefelé hajló. A 11 vagy 12 ízes csápok a szemük előtt helyezkednek el. Az elülső és középső lábpár csípői nyitottak, a hátulsókat azonban lemezszerű combfedők takarják.

Ezt egy alacsonyabb fóliaalagút alkalmazásával megtehetjük: a retek fölé centi magasan törpe fóliasátrat húzhatunk. Ha vetés előtt elvégeztük a talajfertőtlenítést, akkor a fólia alatti területen nem kel ki légy és a fóliától nem is jut be oda.

 1. В дальнем конце палаты появилась медсестра и быстро направилась к .
 2. Bél parazita tabletták felnőttkorban
 3. Az édesvíz helmintos szennyeződésének forrásai
 4. Paraziták a gyermek testében
 5. Он опустил глаза и посмотрел на ее протянутую руку.

Más kérdés, hogy az így fedett terület meleg, azaz gyorsabban öregedhet a retek, s a korai felmagzás veszélye is fennáll. Igazi megoldást csak az erős, felszívódó mérgek adnak.

Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői

De ezt a kiskertben nem lehet és nem is kell alkalmazni. Marad a vetésforgó és a fenti védekezés. Ezek is érdekelhetnek.

mustar drotféreg