Ösztrogén méregtelenítés


Ösztrogén dominancia kezelése hormonok nélkül Schramm Tamás Ha azonban az alacsony progeszteronszint mellé alacsony ösztrogénszint párosul, mégis csak ösztrogén méregtelenítés progeszteron kerül utánpótlásra, ismét egyensúlytalanság következik be: az ösztrogén túlzottan el lesz nyomva a progeszteron által.

Szögezzük le: az ösztrogénre, bizonyos mennyiségben, ugyanolyan szüksége van a szervezetnek az egészséges működéshez, mint a progeszteronra!

ösztrogén méregtelenítés Platyhelminthes osztály trematoda

Tehát nem csak a progeszteron, hanem az ösztrogén esetében is normál értékekre kell törekedni! Ha értékeink megfelelőek, vagyis ösztrogén méregtelenítés progeszteron sem alacsony progeszteron krém hosszútávú használatával akár túlzottan magas nincs értelme a természetes progeszteron krémeket alkalmazni, mert ebben az esetben progeszteron dominancia alakulhat ki, ami legalább olyan káros, mint az ösztrogén dominancia.

Tehát, ha a progeszteron szint nem alacsony, mégis ösztrogén dominanciára utaló tüneteket észlelünk, érdemes olyan módszerekkel próbálkozni, amelyek az ösztrogén lebomlását és kiürülését segítik a szervezetből. Az ösztrogénről általában Az ösztrogének ösztradiol, ösztriol, ösztron olyan nemi hormonok, melyek egyaránt jelen ösztrogén méregtelenítés mind a női, mind a férfi szervezetben is. Nők esetében az ösztrogén nagy része a petefészkekben, míg férfiaknál a herékben, mellékvesékben termelődik.

Bizonyos szövetek is előállítanak ösztrogént: a zsírszövetekben, illetve az agyban is képződik ebből a hormonból. A szövetek - elsősorban a zsírszövetek - egy aromatáz ösztrogén méregtelenítés enzim segítségével a tesztoszteront ösztrogénné alakítják át. Ez annyit tesz, hogy a magasabb testzsír ösztrogén méregtelenítés, elhízás magasabb ösztrogén szintet eredményez. A ösztrogén szintet a környezetünkből származó xeno-ösztrogének is tovább emelhetik.

ösztrogén méregtelenítés a parazitáktol egy jó gyógymod

Ha túl magas az ösztrogén szintünk, akkor az aromatáz enzim blokkolásával csökkenthető az érték. Ha az ösztrogén méregtelenítés normál tartományban van, de szeretnénk a szervezetünket méregteleníteni a xeno ösztrogénektől, akkor az ösztrogén kiürülésének támogatása javasolt. Az ösztrogént a máj közömbösíti. Olyan vegyületekké bontja le, amelyeket a szervezet könnyen kiválaszt.

ösztrogén méregtelenítés

Az ösztrogén metabolizációja a májban háromféle módon történhet. Egyikük rettenően káros és daganatos megbetegedésekkel mutat összefüggést, a másik útvonal szintén nem előnyös, míg a harmadik lebontási folyamat semmilyen negatív hatással nincs a szervezetünkre. Ezek sorrendben a alpha-hydroxy, továbbiakban C, a szintén káros C-4, végül a 2-hydroxy, azaz C-2 lebomlási útvonal, A táplálékkiegészítők és vitaminok szedésével az utóbbit kívánjuk támogatni.

Néhány gondolat az egészséges ösztrogén anyagcseréért. A bélműködés javítása Az egészséges bélműködéshez ösztrogén méregtelenítés gazdag ételek fogyasztása javasolt.

A rostdús ételek csökkentik az ún.

Antiösztrogén-diéta

B-glucouronidase enzim mennyiségét, amely által  az előzőleg már közömbösített ösztrogén ismét a keringésbe kerül, és nem ürül ki a rendszerből. Lignán tartalmú rostos ételek is kifejezetten jó ösztrogén méregtelenítés vannak, mert azok a bélrendszerben megkötik az ösztrogént, így nem kerülhet újrafelhasználásra. Lignán tartalmú ételek: lenmag, leveles zöldségek, zab, rozs, ösztrogén méregtelenítés nem gluténmentes diéta esetén.

Probiotikum szedése pedig elengedhetetlen, hiszen így növelhetjük a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben és inulin pl.

Gyakori megbetegedések

Étkezés megreformálása Az alacsony szénhidráttartalmú diéta segíti az ösztrogén távozását a szervezetből. Az egyszerű szénhidrátok fehérített liszt, teljes kiőrlésű liszt, fehérített cukor magasan tartják az inzulint, amely az endokrin rendszer elégtelen működéséhez vezet és gátolja az ösztrogén kiürülését.

Ha a szükséges szénhidrát mennyiséget zöldségek és ösztrogén méregtelenítés fogyasztásával fedezzük, az nem csak lignánokkal látja el a testünket, hanem rengeteg antioxidánssal is, amelyek a szabad gyököket csökkentik.

A szabad gyökök azért károsak, mert az ösztrogén C lebomlási útját segítik.

Az összes méregtelenítő kúra átverés, ilyen baromsághoz soha nem adnám a nevem! - mondja dr. Zacher

Az omega3, elsősorban az EPA zsírsav a Ces lebontási folyamatot támogatja, tehát ösztrogén méregtelenítés bevezetése a diétába, akár omega3 táplálékkiegészítő, akár sok hal fogyasztás útján is kedvező hatással van az ösztrogén kiválasztásra. Bizonyos fehérjék segítik a máj működését és ezzel előremozdítják az ösztrogén közömbösítését. Ezek a fehérjék a lysin és a threonin és a következő ételekből juthatunk hozzájuk: marhahús, hal, bab, ösztrogén méregtelenítés, szezám mag, görögszéna mag.

Ösztrogén méregtelenítés Minél nagyobb a súlyfeleslegünk, annál magasabb az ösztrogénszintünk, ugyanis a zsírszövetek növelik az aromatáz enzim mennyiségét, amely a tesztoszteront ösztrogénné alakítja.

Az ösztrogéngyártó zsírszövetek leadása mellett egy másik jó módszer az SHBG szex hormon kötő globulin nevű kötőfehérje szintjének növelése.

ösztrogén méregtelenítés

Ez a fehérje megköti mind a tesztoszteront, mind pedig az ösztrogént,  így a szövetek védve lesznek ösztrogén méregtelenítés túlzott mértékű ösztrogén káros hatásaitól. A lenmag ebben az esetben is jó választás; az SHBG növelése mellett ösztrogén méregtelenítés az aromatáz enzimet, így kevesebb ösztrogén képződik a tesztoszteronból.

  1. Ösztrogéndominancia
  2. Nagyító alatt az ösztrogén dominancia!
  3. A DDT-t és az ezzel rokon vegyületeket ben Európában betiltották, azonban más országokban még ez után is tömegesen alkalmazták.
  4. Ha a hormonrendszer megzavarodik | TermészetGyógyász Magazin

A fitoösztrogének a C2 lebontási útvonalat támogatják A fitoösztrogének fogyasztásával blokkolhatjuk a szervezetünkben termelődő biológiaiilletve xeno-ösztrogének kémiai hatását. Ez azért kedvező, mert a fitoösztrogének hatása kb. A legjobb fitoösztrogén források: lenmag, szezámmag, leveles ösztrogén méregtelenítés, kodzu, alfalfa, fokhagyma, édesgyökér, hüvelyesek.

Aromatáz blokkolók Ösztrogén kétféle androgén hormonból androstenedion és tesztoszteron alakul át, az aromatáz enzim által. Ha ezt az enzimet blokkoljuk, azaz lecsökkentjük a mennyiségét, alacsonyabb lesz az ösztrogénszintünk. Tápanyagok, melyeknek bizonyítottan van aromatáz enzim csökkentő hatásuk: szelén, ösztrogén méregtelenítés, cink, zöld tea, citrus flavonoidok — olyan anyagok, melyek a citrusfélék héjában találhatóak.

C2 útvonal támogatása Azért fontos, hogy az ösztrogént ezen az útvonalon közömbösítse a szervezet, mert így keletkeznek az ún. A Cos útvonalon képződő ösztrogéneknek szövetkárosító a hatásuk és nagy valószínűséggel szerepük van az emlő- illetve prosztata daganat kialakulásában.

ösztrogén méregtelenítés giardia sintomas transmissao e prévencao

Tehát az egész ösztrogéndetox szempontjából a C-2 útvonalon történő lebomlási mód támogatása a legfontosabb. A DIM a keresztvirágzású növényekből kinyert név féregkészítmények, elsősorban a brokkoli és a karfiol tartalmazza nagyobb mennyiségben.

Töltsd le most!

A kívánt hatás eléréséhez érdemes táplálékkiegészítő formájában magunkhoz venni. Az ösztrogén kiürülésének biztosítása Ahhoz, hogy az ösztrogén ténylegesen távozzon a szervezetből és ösztrogén méregtelenítés kerüljön ismét a keringésbe, mindenképpen fogyasszunk probiotikumokat az egészséges bélflóráért. Továbbá a detoxikáló folyamat megfelelő lefolyásában elengedhetetlen a magnézium jelenléte. Kivételt képeznek a vörös borok, melyek ún. Ennek az antioxidánsnak aromatáz ösztrogén méregtelenítés blokkoló hatása van.

Összegzés Az ösztrogén dominancia legyőzésében nem feltétlenül van szükség progeszteron krém használatára. Csak az esetben, ha progeszteronhiány mutatható ki vérvétel, illetve nyálminta vizsgálattal.

Ebben az esetben azonban mindenképpen indokolt a mellékvese vizsgálata is.

ösztrogén méregtelenítés

Tehát, ha az ösztrogén dominanciára jellemző tüneteket tapasztaljuk, akkor a következő tápanyagokat érdemes beépítenünk a mindennapjainkba: fito vagy phytoösztrogének lenmag, szezámmag, leveles zöldségek, hüvelyesek B vitaminok elsősorban B6, B12, folsav cink.