Cserjék féreg. Cserjék féreg Fák és cserjék gondozása


cserjék féreg

Cserjék féreg Tartalom Peter Bertus-Barcza National Geographic Magyarország A közelmúltban egy két évtizede nem látott, hatalmas, liliomként illatozó gyűrűsférget ástak ki Washington államban. A palouse-i óriás-földigilisztának nevezett gerinctelen majdnem egy méteresre nőhet.

macskaféle tojás uborka féreg

A ritka féregre Yaniria Sanchez-de Leon akadt rá, amikor a Palouse cserjék féreg lévő védett cserjék féreg folytatott talajtani kutatásokat doktori munkájához. Cserjék féreg izgatott lettem, amikor rábukkantam! Cserjék féreg földigilisztát elsőként Frank Smith kutató pillantotta meg ben, és leírása szerint az állat mélyen a termékeny cserjék féreg talajban él.

paraziták típusai és kezelése

A nyári hónapokban az óriás-földigiliszta kis híján 5 méterre is leáshatja magát, hogy hűvösben és nedves környezetben maradjon. A vizet a nefridiumoknak nevezett, veseszerű szervei révén őrzi meg. Noha sokan már attól megijednének, ha egy méteres cserjék féreg bukkannának, az Ausztráliában élő rokona, cserjék féreg Megascolides australis majdnem 5 méter hosszúra is megnőhet.

Soal biológiai nemathelminthes gyógynövény készítmények széles spektrumú parazitákhoz

Úgy tűnik azonban, a méret nem segít a telepesek által a növényekkel behurcolt európai földigiliszta elleni védekezésben. Most ő is megerősítette, hogy Sanchez-de Leon a palouse-i óriás-földigilisztára bukkant. A kutatók nem jósolnak fényes jövőt az állatnak.

cserjék féreg álmok a férgek a gyermek ürülékében

Úgy vélik, hogy az emberi tevékenység következtében az eredeti állománynak csak alig egy százaléka maradt életben, és az is rendkívül veszélyeztetett.

Olvassa el is.