Orias gyurusfereg, Először találtak élő óriás hajóférget - Ecolounge


Óriás hajóféreg Forrás: youtube.

hatékony férgek elleni gyógyszerek az emberek számára

Habár a kutatók évek óta tudnak a különleges teremtmény létezéséről, eddig egyetlen élő példányt sem volt lehetőségük tanulmányozni - orias gyurusfereg a BBC News. Neve ellenére az óriás hajóféreg valójában a kagylók egy szokatlan sósvízi csoportjába tartozik.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában PNAS közölt tanulmány szerint a Kuphus polythamia néven orias gyurusfereg ismert lény a jelenleg ismert leghosszabb életű kagyló.

Először találtak élő óriás hajóférget

A tanulmány vezető szerzője, Daniel Distel szerint a kutatóknak ez idáig fogalmuk sem volt róla, hogy merre keressék ezeket a különleges állatokat. Amerikai, Fülöp-szigeteki és francia kutatók azonban most öt példányt is találtak a Fülöp-szigeteki Orias gyurusfereg egyik öblében.

belfereg megelozese férgek eltávolítása után az emberekben

Az óriás hajóféreg egykor a világ minden területén előfordult, ám, hogy mára mennyi maradt belőlük, azt nem tudni. Az állatok különleges meszes héjáért ráadásul jó pénzt fizetnek a gyűjtők, ezért a kutatók nem is fogják nyilvánosságra hozni a lelőhelyük pontos koordinátáit.

hogyan lehet gyógyítani a baba férgeket

Az egyik hajóféreg "felbontásáról" készített videón látszik, ahogy a kutatók levágják az állatot védő csőszerű héj egyik végét, amelyen keresztül finoman kirázzák a hosszú, fekete színű, nyálkás teremtményt. A kutatócsoportot meglepte az állat színe - mivel orias gyurusfereg kagylók többnyire világos színűek - és, hogy mennyire izmos, annak ellenére, hogy az egész életét egy burokban tölti.

  1. Népi gyógyszerek férgek kezelésére felnőttekben
  2. Félelmetes ősi óriás-gyűrűsféregre bukkantak MTI

A kutatóknak eddig csupán egy as években talált döglött példányról készített rajz alapján voltak ismereteik a Kuphus orias gyurusfereg. A hajóférgek általában jóval kisebb méretűek, és rothadó fákba szokták belefúrni magukat, hogy abból táplálkozzanak. Az óriás hajóféreg nem csupán a méretét tekintve egyedülálló, hanem azért is, mert egy baktériumot felhasználva az iszapból és a tengeri üledékből táplálkozik. Ennél fogva sokkal kisebb az emésztőrendszere, mint a rokonainak.

Courtier en assurances : se former en alternance avec l'IFAPME (Kit Mains Libres)